Hoe gaat het met de medische beoordelingen?

Veelgestelde vragen

Hoe lang is de wachttijd op dit moment?

Vrijwel iedereen krijgt weer op tijd een reactie. Actuele informatie over wanneer u van het CBR een bericht ontvangt vindt u op Wanneer hoor ik iets van het CBR over mijn Gezondheidsverklaring?

Wat betekent corona voor rijbewijzen?

Door de huidige corona situatie zijn de wachttijden bij bepaalde medisch specialisten en bij de rijtest van het CBR langer dan normaal. Ook kiezen mensen er soms zelf voor om te wachten. Het komt voor dat daardoor het rijbewijs verloopt. In dat geval wordt binnen een paar dagen nadat het medisch rapport is ontvangen door ons een besluit genomen. Zo hopen we mensen zo goed mogelijk te helpen.

Wat kan ik het beste doen als ik nog een Gezondheidsverklaring moet indienen?

Ons advies is dat u de Gezondheidsverklaring 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs heeft ingediend. Als u weet dat u een arts of medisch specialist moet bezoeken, adviseren wij u om 5 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te starten. Om daar waar mogelijk te voorkomen dat u met een verlopen rijbewijs komt te zitten, houden wij de afloopdatum van uw rijbewijs in de gaten.

Waar vind ik meer info over het wegwerken van de achterstand?

Die is te vinden in het dossier Rijgeschiktheid. Daar staan alle maandreportages van het CBR aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Tweede Kamer.