Onderzoek

Kosten en betaling

Kosten van het onderzoek

  • Onderzoek naar uw alcoholgebruik:€ 384,00 opleggingskosten, € 273,00 laboratoriumkosten en onderzoekskosten van de specialist en € 489,00 voor het beoordelen van rapportages van de specialist, nemen van het besluit en afhandelen van het dossier.
  • Onderzoek naar uw drugsgebruik: € 384,00 opleggingskosten, € 273,00 laboratoriumkosten en onderzoekskosten van de specialist en € 489,00 voor het beoordelen van rapportages van de specialist, nemen van het besluit en afhandelen van het dossier.
  • Medisch onderzoek:€ 384,00 opleggingskosten. Het medisch onderzoek betaalt u rechtstreeks aan de medisch specialist. Tarieven van medisch specialisten worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.
  • Onderzoek naar uw rijvaardigheid: € 384,00 opleggingskosten en € 204,00 voor het rijvaardigheidsonderzoek.
  • Onderzoek naar uw rijvaardigheid (als beginnende bestuurder en na twee keer een cursus over verantwoord rijgedrag in het verkeer): € 384,00 opleggingskosten, € 204,00 voor het rijvaardigheidsonderzoek en € 450,00 voor planning en coördinatie van het onderzoek, nemen van het besluit en afhandelen van het dossier.

Bij Stel een vraag vindt u meer informatie over de kosten voor de onderzoeken en het betalen hiervan.

Betaalmogelijkheden

...

Check de mogelijkheid van gespreid betalen

Kunt u het bedrag niet in één keer betalen? Dan kunt u vragen om een betalingsregeling voor de kosten.

Let op: Voor opleggingskosten en de onderzoekskosten bij de beginnersregeling en na twee keer een cursus over verantwoord rijgedrag in het verkeer kunt u geen betalingsregeling afspreken.

Hoe vraagt u om een betalingsregeling?

Schrijf ons een brief waarin u uitlegt dat u de kosten niet in een keer kunt betalen. Zet in de brief ook uw naam, burgerservicenummer, adres en telefoonnummer. 
Stuur uw brief naar:

CBR Betalingsregeling
Postbus 3012
2280 GA Rijswijk

Stuur uw brief binnen drie weken nadat u onze brief over het onderzoek heeft ontvangen.

Wat als ik te laat betaal? 

Als u te laat betaalt, dan wordt uw rijbewijs ongeldig. U mag dan niet meer rijden.

feedback