Hoe en waarom?

Rijgeschikt of rijvaardig, maar...

Beslist het CBR dat u rijgeschikt of rijvaardig bent, maar alleen onder bepaalde voorwaarden? Dan krijgt u daar een brief over van het CBR. In die brief leggen we u uit wat die voorwaarden zijn, en wat dat voor u betekent.

…voor een bepaalde periode

Soms besluit het CBR dat u rijgeschikt bent voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld 1 jaar. In de brief van het CBR staat voor hoe lang u rijgeschikt bent. Die einddatum komt ook op uw rijbewijs te staan. Om weer in het bezit te komen van een nieuw rijbewijs moet u tijdig een Gezondheidsverklaring invullen.

…onder bepaalde voorwaarden

Soms besluit het CBR dat u rijgeschikt bent als u bepaalde maatregelen neemt of u zich aan voorwaarden houdt. U moet bijvoorbeeld een technische aanpassing aan uw voertuig laten doen. U mag alleen rijden met een bril op. Of u mag wel privé, maar niet voor uw beroep rijden. Zo kunt u toch veilig de weg op. In de brief van het CBR staat precies onder welke voorwaarden u mag rijden. Er komt dan een code op uw rijbewijs. te staan. Welke code dat is, staat ook in de brief.

…niet voor alle categorieën op uw rijbewijs

Na een onderzoek naar uw rijvaardigheid kan het zijn dat u nog wel rijvaardig bent, maar niet meer voor alle categorieën op uw rijbewijs. U mag bijvoorbeeld niet meer in een vrachtauto rijden, maar nog wel in een personenauto en op een bromfiets. Of u mag niet meer in een auto en op een bromfiets rijden, maar nog wel in een scootmobiel. In welke voertuigen u mag rijden, staat in de brief van het CBR.

feedback