Hoe en waarom?

Niet rijgeschikt of niet rijvaardig

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u veilig de weg op kunt. Maar soms moeten we beslissen dat u niet rijgeschikt of niet rijvaardig bent. U krijgt daar dan een brief over van het CBR. In die brief leggen wij zo goed mogelijk uit, waarom u volgens de wettelijke regels niet geschikt bent om te rijden.

Geen rijbewijs meer

Als u niet rijgeschikt of niet rijvaardig bent, mag u niet meer rijden. Uw rijbewijs wordt of blijft ongeldig. In de brief van het CBR staat hoe dat precies gaat. Ook leest u in de brief wat u kunt doen om eventueel toch weer een nieuw rijbewijs te krijgen.

Bromfietsrijbewijs

Is uw rijbewijs ongeldig verklaard na een onderzoek naar uw alcohol- of drugsgebruik, of na een medisch onderzoek? Dan mag u nog wel op een bromfiets rijden. U kunt een bromfietsrijbewijs aanvragen bij uw gemeente. Check wel even of u uw ongeldige rijbewijs naar ons heeft opgestuurd. Anders mag de gemeente u geen nieuw rijbewijs geven.

Tweede onderzoek

Bent u het niet eens met de uitslag van het onderzoek? En denkt u dat een tweede onderzoek een ander resultaat kan opleveren? U heeft de mogelijkheid om een tweede onderzoek aan te vragen. Dit betekent niet altijd een andere uitslag. U bepaalt zelf of u een tweede onderzoek wilt of niet.

Een tweede onderzoek moet u zelf betalen. Voor het actuele tarief klikt u hier. U kunt voor een tweede onderzoek geen betalingsregeling aanvragen.

feedback