Keuren voor het CBR

Digitaal indienen keuringsformulieren

Vanaf najaar 2018 is het mogelijk voor artsen om keuringsverslagen en -formulieren digitaal in te dienen bij het CBR. Vanaf oktober geldt dit voor CDE keuringen. Naar verwachting geldt dit uiterlijk december 2018 voor alle keuringen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het CBR heeft voor deze nieuwe dienstverlening een samenwerking opgezet met Zorgdomein, het grootste platform in Nederland voor veilige communicatie tussen artsen en verwijzers. Artsen die digitaal hun bevindingen willen gaan indienen, hebben daarvoor een account nodig bij ZorgDomein.

Stap 1: Account bij Zorgdomein

Ik heb al een account bij ZD

Heeft u al een account bij Zorgdomein? Dan hoeft u verder niets te doen. Zodra er iemand bij u komt voor een keuring en diegene heeft een ZD code bij zich, dan kunt u inloggen op uw bestaande account en uw formulieren digitaal invullen.

Ik heb nog geen account bij ZD

Heeft u nog geen account bij ZorgDomein? Dan kunt u dit gratis aanmaken. Ga daarvoor naar: zorgdomein.com/zorgverleners/keuringen/. Klik op ‘aanmelden’. Houd uw AGB code bij de hand. Heeft u nog geen AGB code, dan kunt u die ook gratis aanvragen via www.agbcode.nl.

Stap 2: Vraag naar de ZD-code

Klanten van het CBR die een keuringsverslag moeten laten invullen door een arts (ouderen en beroepschauffeurs) krijgen een hun verwijsbrief van het CBR en daarin staat een ZorgDomein code vermeld.

Wordt de klant ook verwezen naar een specialist of een arts voor een specifieke aandoening, dan krijgt diegene voor iedere verwijzing een aparte code toegewezen.

De aanvrager van de keuring neemt de brief mee naar de keuring bij de arts.

Stap 3: Digitaal invullen en indienen

U logt in op uw account bij ZorgDomein. U gaat naar het tabblad ‘Regie’ en vult de ZD code van de aanvrager in de zoekregel in. U kunt zo het juiste formulier ophalen. U vult de vragen op het scherm in. Na toestemming van de aanvrager klikt u op ‘verzenden’.

Inzage

Uw formulier is per direct bij het CBR. U kunt via ditzelfde tabblad altijd uw ingevulde en ingediende formulieren inzien.

De aanvrager van de keuring kan de door de arts ingevulde formulieren inzien via het klantenportaal mijn.cbr.nl

Digitaal indienen van keuringsverslagen: snel, makkelijk en veilig

Stappenplannen

Promotie

Wilt u uw collega artsen attenderen op het digitaal indienen van keuringsformulieren, dan kunt u bijgevoegde poster downloaden en printen. Dit kan desgewenst op A3, A4 of A5 formaat.

Plannen voor de toekomst

Het digitaal indienen van hulpformulieren door artsen, is de eerste stap in de realisatie van een artsenportaal. Een dienst waarbij er meer digitale mogelijkheden komen voor artsen. Voor de communicatie met het CBR en voor artsen om zich te profileren als keuringsarts. Het CBR verwacht hierin in 2019 verdere stappen te zetten.

Meer informatie

Vraag en antwoord artsenportaal

feedback