Welke arts vult mijn keuringsverslag in?

Moet u naar een arts voor een medische keuring? Bekijk dan welke situatie bij u past om te zien welke arts uw keuringsverslag invult.

U bent jonger dan 75 en bent verwezen naar een arts
U kiest zelf welke arts uw keuring doet. Uw eigen huisarts doet dit meestal niet, om de vertrouwensrelatie te beschermen. Vraag uw huisarts naar welke arts u kunt gaan.

U bent jonger dan 75 en vraagt een groot rijbewijs aan
U maakt zelf een afspraak met een arbo-arts of bedrijfsarts. Bent u in de afgelopen 2 jaar op uw werk gekeurd door een arbo-arts? Dan accepteert het CBR dit verslag als het dezelfde inhoud heeft als ons keuringsverslag.

U bent 75 of ouder
U kiest zelf welke arts uw keuring doet, ook wanneer u een groot rijbewijs aanvraagt. Uw eigen huisarts doet dit meestal niet, om de vertrouwensrelatie te beschermen. Vraag uw huisarts naar welke arts u kunt gaan.

U bent verwezen naar een specialist
In uw verwijsbrief van het CBR staat of u zelf een specialist kan kiezen via de specialistenzoeker. In andere gevallen krijgt u een verwijzing naar een specifieke specialist. Heeft u een goede reden om naar een andere specialist te gaan? Bekijk dan hoe u een andere specialist aanvraagt.

U bent voor lange tijd in het buitenland
U kunt naar een arts in het buitenland gaan als deze een Nederlandse BIG registratie heeft.

Zorgdomein
Wilt u snel duidelijkheid? Kies dan voor een arts die met ZorgDomein werkt. Hiermee deelt de arts de resultaten van het onderzoek direct digitaal met ons. Zo kunnen wij uw dossier snel beoordelen.

Meer informatie
Wanneer moet ik naar een arts voor het invullen van het keuringsverslag?
Hoe werkt de medische keuring voor 75+ en groot rijbewijs? 
Ik moet een Gezondheidsverklaring indienen, hoe doe ik dat?

feedback