Wat verwacht het CBR van mij tijdens de cursus?

Tijdens de cursus verwachten we van u een “actieve en constructieve” deelname. Eigenlijk betekent het gewoon dat u mee moet doen met de cursus en de aanwijzingen van de trainer opvolgt. Onder “niet constructief” verstaan we bijvoorbeeld dat u demonstratief niet mee doet, de cursus saboteert of u zelfs agressief opstelt. We verwachten ook dat iedereen op tijd aanwezig is. Mocht dit niet zo zijn, dan kan de trainer u de toegang tot de cursus ontzeggen.

We verwachten natuurlijk ook dat u geen alcohol hebt gedronken. Omdat alcohol niet alleen uw rijvaardigheid , maar ook het leerproces negatief beïnvloedt. Nuchter op de cursus verschijnen lijkt logisch en makkelijk, maar let erop dat alcohol langer in uw bloed zit dan u denkt. Alcohol van de vorige avond kan nog aanwezig zijn. Het CBR noemt dat in haar brief restalcohol. Vandaar dat u de avond voorafgaand aan de cursus beter weinig tot geen alcohol kunt drinken. Als de trainer alcohollucht constateert, dan kan hij u de toegang tot de cursus ontzeggen.

Vergeet ook niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen naar de cursus. De trainer zal namelijk aan het begin van de bijeenkomst uw identiteitsbewijs controleren.

In het geval dat u om de hier beschreven redenen de toegang tot de cursus is ontzegd zal het CBR uw rijbewijs ongeldig verklaren.

Coronaregels
Draag in elk CBR-gebouw een mondkapje. Dit krijg je bij de ingang van ons. Ook in de cursusruimte hou je je mondkapje op.
Lees alle maatregelen op onze website zorgvuldig voordat je naar de cursus komt.


feedback