Wat moet ik doen als ik niet naar het onderzoek rijvaardigheid kan komen?

U moet deelnemen aan het onderzoek. We verwachten dat u er alles aan doet om aanwezig te zijn. Als u heeft betaald, krijgt u een brief waarin we u vragen om ons te bellen. U geeft dan door of u op bepaalde dagen echt niet kunt. Bijvoorbeeld als u al een vakantie heeft geboekt.

Is het onderzoek ingepland? Dan is verplaatsen van het onderzoek alleen mogelijk in situaties die niet uw schuld zijn. In dit soort situaties moet u bewijs opsturen. Als u de situatie kon voorkomen of kunt veranderen, is het geen reden om het onderzoek te verzetten.

Kon u niet komen door ziekte? Lever dan medisch inhoudelijk bewijs aan binnen 7 dagen na het onderzoek. Stuur dit per post naar:
CBR, divisie Rijgeschiktheid
Postbus 3012
2280 GA Rijswijk
Een medisch adviseur van het CBR beoordeelt dit. Kan u niet komen door werk? Dan geldt dit niet als geldige reden.

Heeft u nog geen reactie van het CBR ontvangen? Dan gaat het onderzoek nog door.

Vervolg

  • Heeft u uw afspraak niet of niet tijdig afgezegd, maar u heeft wel een geldige reden? Dan maken wij een nieuwe afspraak voor het onderzoek rijvaardigheid. U hoeft voor deze nieuwe afspraak niet nogmaals te betalen.
  • Bent u niet naar het onderzoek geweest en had u geen geldige reden? Dan wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. U krijgt uw geld niet terug. U krijgt hierover 1 week na de onderzoeksdatum bericht van het CBR.


Meer informatie
Mijn rijbewijs is ongeldig verklaard naar aanleiding van het onderzoek rijvaardigheid. Hoe krijg ik weer een geldig rijbewijs?

feedback