Wat moet ik doen als ik niet naar de gereserveerde rijtest kan komen?

Het CBR verwacht dat u er alles aan doet om naar de rijtest te kunnen komen. Wilt u de afspraak toch verzetten of annuleren? Neem dan contact met uw rijopleider op als u de rijtest via een rijopleider heeft gereserveerd. Doet u een rijtest met uw eigen voertuig? Bel ons dan.

Houd er rekening mee dat u uw rijtest moet doen binnen 6 maanden na het verzoek een rijtest te plannen. Binnen deze termijn moeten wij namelijk een besluit kunnen nemen over uw rijgeschiktheid op basis van actuele medische informatie. Kunt u binnen 6 maanden geen rijtest doen? Dan kunnen wij aan u geen Verklaring van geschiktheid verstrekken. Bent u in het bezit van een geldig rijbewijs, dan heeft dit gevolgen voor de geldigheid daarvan.

Corona
In verband met corona moet een rijtest ook uitgesteld worden wanneer u ziekteverschijnselen heeft, of wanneer u de afgelopen twee weken een land met code oranje of rood heeft bezocht. Neem hier alleen contact over op als uw rijtest binnen 3 weken plaatsvindt. Hierbij is rekening gehouden met 1 week tijd voor het testen en 2 weken voor eventuele quarantaine. Wacht de situatie nog even af als de rijtest pas later plaatsvindt. Houd er rekening mee dat we u naar bewijs kunnen vragen.

feedback