Wat is een individueel begeleid theorie-examen?

Bij het individueel begeleide theorie-examen krijg je meer tijd om je examen te maken. Het examen duurt 45 minuten. Dat is 15 minuten langer dan een standaard theorie-examen. Je hebt 5 minuten extra voor het onderdeel 'kennis' en 10 minuten langer voor het onderdeel 'inzicht'. De inhoud van de vragen is hetzelfde als bij het standaard theorie-examen.

Voor wie is het individueel begeleid theorie-examen bedoeld?
Heb je wat meer tijd of begeleiding nodig bij je theorie-examen? Dan is een individueel begeleid theorie-examen een goede keuze. Het individueel begeleide theorie-examen is bedoeld voor:

  • mensen die moeite hebben met een standaard theorie-examen of examen met extra tijd;
  • mensen met faalangst, autisme of een andere aandoening waardoor het afleggen van een regulier examen of examen met extra tijd niet passend is.

Hoe gaat het individueel begeleide theorie-examen?
Tijdens het individueel begeleide theorie-examen zit je alleen in een ruimte samen met een medewerker van het CBR. We zorgen voor een rustige sfeer tijdens het examen, zodat jij je goed kan concentreren. De medewerker leest de vragen en antwoordmogelijkheden voor. Je voert de antwoorden zelf in op het scherm van de computer. De medewerker geeft alleen uitleg over het examenproces. Je krijgt geen uitleg over de examenvragen. De medewerker mag de examenvragen ook niet vertalen. Daarvoor reserveer je een theorie-examen met tolk.

Wat is het verschil tussen een individueel begeleid examen en een examen extra tijd?
Het theorie-examen met extra tijd is vooral geschikt voor kandidaten met leesproblemen, zoals dyslexie. Net als bij het individueel begeleid examen heb je 15 minuten langer om je examen te maken. Maar het examen extra tijd doe je wél in de examenzaal. Kijk op onze site voor meer informatie.

Meer informatie
Hoe reserveer ik een individueel begeleid theorie-examen?

feedback