Wat is de reserveringstermijn voor een theorie-examen?

We kunnen nog niet precies zeggen hoelang je moet wachten op een theorie-examen. Woensdag 28 april 2021 zijn we weer gestart met alle theorie-examens. Het kan even duren voordat jij theorie-examen kunt doen. Door de lockdowns moeten we namelijk ruim 700.000 theorie- en praktijkexamens inhalen. Dat heeft invloed op onze wachttijden. Reserveer je examen daarom ruim op tijd. We verwachten dat de wachttijd eind dit jaar weer normaal kan zijn, dus maximaal 4 weken. Dat doen we door extra open te gaan met daarbij ook zaterdagen en avonden.

Hieronder lees je wanneer jij aan de beurt bent voor je theorie-examen.

Inhaalexamens
Stond je theorie-examen gepland in de periode van 15 december 2020 tot en met 27 april 2021? Dan zorgen we ervoor dat jij eerder een inhaalexamen kan reserveren dan kandidaten die nog geen reservering hebben. Hiervoor houden we speciale plekken vrij tot en met 31 juli 2021.

Eerder examen doen?
Heb je jouw examen al opnieuw ingepland, maar wil je het graag eerder doen? Houd Mijn CBR dan goed in de gaten. Is er eerder een plekje vrij? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om je theorie-examen 5 keer te verzetten. Het CBR werkt niet met wachtlijsten.

Nieuwe examens
Heb je nog geen theorie-examen gepland? Dan kan je een nieuw examen reserveren voor de periode augustus, september en oktober. Je kunt deze reservering nu al maken. Vanaf 20 mei is het beperkt mogelijk om een nieuw examen te reserveren vóór 1 augustus. Examenplekken die niet gebruikt worden voor inhaalexamens, geven we stap voor stap vrij voor alle kandidaten. Kandidaten die geen inhaalexamen doen, kunnen dus eerder dan verwacht bij ons terecht

Avond- en weekendtoeslag
Normaal betaal je een toeslag van € 5,00 voor theorie-examens in de avond en in het weekend. Het gaat hierbij om theorie-examens voor auto, motor, bromfiets en recreatievaart. Door corona hebben we besloten om deze toeslag niet te berekenen als je jouw theorie-examen moeten inhalen door de lockdown. Als je een nieuw theorie-examens reserveert, geldt de toeslag pas vanaf 1 augustus 2021. Voor examens overdag geldt geen toeslag. Ook dan gaan we extra open.

feedback