Mag ik tijdens de afhandeling van mijn rijbewijskeuring nog rijden?

1. Is uw rijbewijs verlopen, dan mag u niet meer autorijden. U kunt een boete krijgen als de politie u aanhoudt en u geen geldig rijbewijs kunt laten zien. Als u toch van plan bent om te gaan rijden, dan adviseren wij u dringend contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Onverzekerd rijden is namelijk een groot risico.
2. Is uw rijbewijs nog geldig? En heeft u een Gezondheidsverklaring ingediend maar wacht u op een reactie van het CBR? Dan mag u rijden tot het CBR een besluit heeft genomen over uw rijgeschiktheid. Overleg wel altijd met uw behandelend arts of specialist of het verantwoord is om in de tussentijd te rijden.
3. Bent u ongeschikt verklaard maar heeft u een herkeuring aangevraagd of heeft u bezwaar gemaakt dan mag u niet rijden.

4. U komt in aanmerking voor de 75+ regeling. U mag dan maximaal 1 jaar na het verlopen van uw huidige rijbewijs blijven rijden. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Kijk voor meer informatie hier

In alle gevallen wijzen wij u erop dat het altijd uw eigen verantwoordelijkheid is om (vóór het besluit over de geschiktheid) al dan niet aan het verkeer deel te nemen.

feedback