Mag ik de gegevens van mijn Gezondheidsverklaring voor het rijbewijs ook gebruiken voor mijn recreatievaarbewijs en andersom?

Bent u kortgeleden gekeurd voor het rijbewijs en wilt u nu een recreatievaarbewijs aanvragen? Of bent u kortgeleden gekeurd voor het vaarbewijs en wilt u nu een rijbewijs aanvragen? Dan moet u toch een nieuwe Gezondheidsverklaring opsturen. De Gezondheidsverklaring voor het rijbewijs heeft namelijk andere vragen dan die voor het vaarbewijs.

U vult een Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR.

Moet ik mij ook opnieuw laten keuren als ik kortgeleden al gekeurd ben?
Nadat u de Gezondheidsverklaring heeft ingediend, laten wij u weten of wij meer informatie nodig hebben. U krijgt dan een verwijsbrief naar 1 of meer artsen. U hoeft niet altijd een nieuwe keuring te doen als u kortgeleden al gekeurd bent. Dat ligt aan uw situatie.

Ik wil de informatie van mijn rijbewijskeuring gebruiken voor mijn recreatievaarbewijskeuring: Heeft u de informatie die wij nodig hebben voor uw recreatievaarbewijs kortgeleden al bij een arts opgehaald voor uw rijbewijskeuring? En is deze informatie niet meer dan 6 maanden oud vanaf de datum die op uw verwijsbrief staat? Dan hoeft u misschien niet opnieuw gekeurd te worden.

U stuurt de informatie die wij nodig hebben samen met de verwijsbrief die u van ons gekregen heeft naar het CBR. Heeft uw arts uw rijbewijskeuring digitaal ingestuurd? Dan kunt u ons in uw brief toestemming geven om in uw online rijbewijsdossier te kijken. De medische adviseur van het CBR laat u weten of wij genoeg informatie hebben, of dat u alsnog naar een arts moet voor een keuring.

Ik wil de informatie van mijn vaarbewijskeuring gebruiken voor mijn rijbewijskeuring: De informatie van een keuring voor het vaarbewijs kunnen wij niet gebruiken voor de beoordeling van uw rijbewijs. Als wij meer informatie van u nodig hebben nadat u de Gezondheidsverklaring heeft opgestuurd, moet u zich opnieuw laten keuren.

Goed om te weten

Het CBR gebruikt de informatie van uw rijbewijskeuring nooit zonder toestemming voor de vaarbewijskeuring en andersom. Wij gebruiken deze informatie alleen als u daar toestemming voor geeft.

feedback