Ik heb een hulphond. Mag mijn hulphond mee tijdens mijn theorie-en praktijkexamen?

Ja, dat mag. Je doet dan een individueel begeleid examen. Zo worden andere kandidaten niet gestoord tijdens hun theorie-examens als er een hond de zaal in komt. Het is belangrijk dat je bij je aanvraag voor het examen aangeeft dat je een hulphond meeneemt. Je kunt je examen daarom niet via Mijn CBR aanvragen. Volg de onderstaande stappen:

  1. Download het aanvraagformulier Theorie-examen.
  2. Vul het formulier in en print het uit.
  3. Schrijf op het formulier dat je het individueel begeleide examen via het aanvraagformulier reserveert omdat je een hulphond nodig hebt. Noteer ook bij welke stichting de hond is getraind.
  4. Maak de kosten voor het individueel begeleid examen over naar het IBAN-adres op het formulier.
    • Omdat je het standaard theorie-examen niet kunt doen, krijg je de toeslag voor het individueel begeleid examen later terug. Dit wordt op het examencentrum door de theoriemedewerker geregeld. De medewerker vult een formulier in en het CBR stort de toeslag terug. Op jouw rekening, of op de rekening van je opleider als die voor jou gereserveerd heeft.
  5. Verstuur het aanvraagformulier. Het adres staat op het formulier.
  6. Binnen 5 dagen nadat wij het formulier en de betaling ontvangen hebben, krijg je een mail waarin staat of we je aanvraag goedkeuren.
  7. Neem bij je examen een certificaat van een gecertificeerde hulphondinstructeur mee. Anders wordt je hond niet toegelaten.

feedback