Ik had ADHD of ADD als kind, maar heb het nu niet meer. Ik wil praktijkexamen doen voor het auto- of motorrijbewijs. Wat moet ik doen?

Als u de Gezondheidsverklaring nog niet heeft ingevuld:
Vul bij de vraag ‘Heeft u ADHD of ADD?’ ja in als u de diagnose ADHD of ADD op dit moment heeft. Vul nee in als u de diagnose als kind kreeg, maar de behandeling voor uw 16e verjaardag is gestopt. Het is wel belangrijk dat u niet meer onder behandeling bent. En dat u geen klachten meer heeft en geen medicijnen meer gebruikt. Twijfelt u? Dan adviseren we om eerst te overleggen met uw huisarts.

Als u de Gezondheidsverklaring al heeft ingevuld:
Heeft u op de Gezondheidsverklaring ingevuld dat u ADHD of ADD heeft? En wilt u dit antwoord veranderen? Bijvoorbeeld omdat u twijfelt aan de diagnose? Of u weet zeker dat u geen ADHD of ADD meer heeft? Vul dan het formulier ‘Wijziging ADHD Gezondheidsverklaring’ in. Vul het zelf in of laat het invullen door een arts. Stuur het daarna terug naar het CBR. Het CBR beoordeelt vervolgens of u naar een psychiater moet of dat de verwijzing naar de psychiater kan worden geannuleerd. Wacht dus met uw afspraak bij de psychiater tot u bericht van ons heeft ontvangen, zodat u niet onnodig kosten maakt.

Bent u al bij de psychiater geweest? Dan geeft de psychiater in zijn rapport aan het CBR aan of er nog sprake is van ADHD of niet. Op basis daarvan besluit het CBR of een rijtest nodig is.

feedback