Hoe vraag ik mijn theorie-examen geld terug?

Bij bijzondere omstandigheden kun je het examengeld terugvragen. Je dient de aanvraag in via Mijn CBR vanaf de dag ná de examendatum en binnen 14 dagen na de examendatum. Volg de stappen om een aanvraag in te dienen.

Geld terugvragen

 1. Log in op Mijn CBR.

 2. Klik op Alle taken.

 3. Ga naar Examengeld terugvragen.

 4. Volg de stappen.

 5. Stuur je bewijsstukken mee.

  • Het bestand moet een jpg, jpeg of PDF zijn
  • Het mag maximaal 5 MB groot zijn
  • Je kunt maximaal 2 bestanden uploaden
 6. Je vindt de status van het verzoek in Mijn CBR. Ook ontvang je statusupdates per e-mail.


Geen DigiD?
Dan stuur je binnen 14 dagen na de examendatum het ondertekende restitutieformulier naar ons op, samen met een bewijsstuk.

Wat zijn bijzondere omstandigheden?

Medische reden
Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de doktersverklaring of de ziekenhuisopname.

Overlijden
Bij het overlijden van 1 van je ouders of schoonouders, partner, kind, broer of zus. Het examen viel in de periode tussen het overlijden en de begrafenis of crematie.

Of bij het overlijden van zwager of schoonzus, grootouder of kleinkind. Het examen viel op de dag van overlijden of op de dag van de begrafenis of crematie.

Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de overlijdensadvertentie of rouwkaart.

Gedetacheerd
Je wordt als militair op korte termijn gedetacheerd. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van je oproep voor detachering of een verklaring van je commandant.

Geboorte
Bij de geboorte van je kind op de dag vóór het examen of de dag van het examen. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van het geboortekaartje.

De vergoeding
Wordt je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je binnen twee weken je vergoeding. Het CBR vergoedt alleen het examengeld met aftrek van administratiekosten. Andere kosten niet. Heeft je rijschool het examen voor je gereserveerd? Dan betalen wij het geld terug aan de rijschool.

feedback