Ondernemer personenvervoer bus

Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van personen over de weg

Voordat u aan de slag kunt als busondernemer in het personenvervoer, moet u aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Beoordelingscriteria voor toetreders zijn onder meer vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en financiële draagkracht. Bij het CCV kunt u het ‘Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van personen over de weg’ behalen.

Het Kiwa Register verstrekt de vergunningen waarmee busondernemers en chauffeurs passagiers mogen vervoeren. Wilt u weten aan welke eisen u nog meer moet voldoen om de vergunning aan te vragen? Kijk dan op de website van het KIWA.

Voorwaarden Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van personen over de weg

Om het Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van personen over de weg te krijgen moet u voldoen aan de voorwaarden en de examens behalen. De onderstaande examens moeten worden behaald:

  • Bedrijfsmanagement
  • Calculatie Bus
  • Financieel Management
  • Personeelsmanagement
  • Wegvervoer Bus Deel 1
  • Wegvervoer Bus Deel 2

U moet binnen vijf jaar slagen voor de zes examens. De resultaten van de behaalde examens blijven 5 jaar geldig. Het maakt niet uit in welke volgorde u de examens doet.

Nadat u alle zes examens heeft behaald, ontvangt u van CCV automatisch het getuigschrift. Deze wordt u binnen vijf werkdagen per post toegezonden. U hoeft hiervoor dus niets aan te vragen.

Het getuigschrift van vakbekwaamheid blijft voor onbepaalde tijd geldig.

feedback