Ondernemer goederenvervoer

Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg

Voordat u aan de slag kunt als ondernemer in het goederenvervoer, moet u aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Een daarvan is het hebben van een Eurovergunning. De Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Om een Eurovergunning aan te vragen moet u onder andere het Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg hebben. Wilt u weten aan welke eisen u nog meer moet voldoen om de Eurovergunning aan te vragen? Kijk dan op de website van de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO)

Voorwaarden Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg

Om het Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg te krijgen moet u aan de voorwaarden voldoen en de bijbehorende examens behalen.

Voor het verkrijgen van het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg moeten de onderstaande examens worden behaald:

  • Bedrijfsmanagement
  • Calculatie Goederen
  • Financieel Management
  • Personeelsmanagement
  • Wegvervoer Goederen Deel 1
  • Wegvervoer Goederen Deel 2

U moet binnen vijf jaar slagen voor de zes examens. De resultaten van de behaalde examens blijven 5 jaar geldig. Het maakt niet uit in welke volgorde u de examens doet.

Nadat u alle zes examens heeft behaald ontvangt u van CCV automatisch het getuigschrift, deze wordt u per post toegezonden. U hoeft hiervoor niks aan te vragen.

Het getuigschrift van vakbekwaamheid blijft voor onbepaalde tijd geldig.

feedback