Code 95

Branche-informatie code 95

Praktijktrainer Nascholing (PTN)

De houder van het Praktijktrainer Nascholing-certificaat (PTN-certificaat) mag aan de medewerkers van het bedrijf waar hij/zij werkzaam is, HNR-trainingen te geven. Het certificaat is alleen voor praktijktrainers die bij een transport- of vervoersbedrijf trainingen geven in het kader van de nascholing/code 95. Die praktijktrainers moeten een contract voor onbepaalde tijd hebben en de training uitsluitend geven aan de medewerkers binnen het bedrijf waar hij/zij werkzaam is. De geldigheidsduur van het PTN-certificaat is 5 jaar.

Let op! Het PTN-certificaat wordt opgenomen in de gewijzigde wetgeving van de WRM. Het is pas mogelijk het PTN-certificaat te behalen als deze wetgeving van kracht is. De ingangsdatum hiervoor is helaas nog niet bekend. Daarom is het op dit moment niet mogelijk aanvragen voor het PTN-certificaat in behandeling te nemen. Wij houden u via onze website op de hoogte.

Jaaroverzicht gevolgde nascholing

Benieuwd hoeveel nascholingscursussen er al gevolgd zijn? Kijk hier voor de aantallen nascholingscursussen van de afgelopen jaren.

Organisaties: wie doet wat?

Verschillende organisaties spelen een rol rond de Richtlijn vakbekwaamheid en code 95. Kijk hier bij welke organisaties u terecht kunt voor meer informatie.

feedback