Veiligheidsadviseur

Verlengen certificaat Veiligheidsadviseur per spoor

Het certificaat Veiligheidsadviseur per spoor is vijf jaar geldig. Het is strafbaar om te werken met een verlopen certificaat.

Is uw certificaat verlopen? Dan moet u het initiële examen Veiligheidsadviseur per spoor opnieuw afleggen en niet het verlengingsexamen.

Voorwaarden verlenging certificaat Veiligheidsadviseur per spoor

Om uw certificaat Veiligheidsadviseur per spoor te verlengen moet u aan de onderstaande voorwaarden voldoen.

Certificaat Veiligheidsadviseur per spoor

U mag alleen een verlengingsexamen afleggen, als u in het bezit bent van het bijbehorende certificaat. Dit certificaat moet nog geldig zijn.

Certificaat Veiligheidsadviseur per spoor

Verlengingsexamen Veiligheidsadviseur per spoor (VVS)

Om uw certificaat te verlengen moet u binnen één jaar vóór de vervaldatum slagen voor het verlengingsexamen. De verlenging gaat in op de vervaldatum (niet de examendatum) van het certificaat. U kunt het examen aanvragen via de opleider. Ook is het mogelijk het examen rechtstreeks bij het CBR aan te vragen.

Verlengingsexamen Veiligheidsadviseur per spoor (VVS)

Aanvragen certificaat Veiligheidsadviseur

De snelste manier om een certificaat veiligheidsadviseur aan te vragen is via Mijn CBR. Aanvragen van het certificaat veiligheidsadviseur kan alleen als u geslaagd bent voor het examen veiligheidsadviseur.

Nu aanvragen certificaat veiligheidsadviseur op Mijn CBR.

  1. Klik op de oranje knop Afronden aanvraag VHAD
  2. Klik op Start
  3. Volg alle verdere stappen zoals aangegeven

Als u in het buitenland woont of om andere redenen geen DigiD heeft, dan kunt u het certificaat veiligheidsadviseur aanvragen via het aanvraagformulier. Vul het formulier in en stuur het naar het CBR. U ontvangt binnen twee weken na het examen uw certificaat.

Vrijstelling mogelijk?

Bij geen van deze voorwaarden is vrijstelling mogelijk.