Veiligheidsadviseur

Certificaat veiligheidsadviseur per spoor

Iedere onderneming die gevaarlijke stoffen over het spoor, de weg of het water vervoert, moet minstens één veiligheidsadviseur in dienst hebben. Deze verplichting geldt ook als het bedrijf zich alleen bezighoudt met het verpakken, beladen, vullen of lossen.

Geldigheid

  • Het certificaat Veiligheidsadviseur per spoor is vijf jaar geldig. 
  • Om uw certificaat te verlengen moet u binnen één jaar vóór de vervaldatum van het certificaat slagen voor het verlengingsexamen.

Opleiding

U moet een opleiding doen. Wij adviseren u deze op minimaal MBO-niveau te volgen. Verschillende opleiders bieden een opleiding voor het certificaat Veiligheidsadviseur aan. Het CBR geeft geen informatie over deze opleiders.

Examen Veiligheidsadviseur per spoor (VS)

Examen Veiligheidsadviseur per spoor (VS)

Aanvragen certificaat Veiligheidsadviseur

De snelste manier om een certificaat veiligheidsadviseur aan te vragen is via Mijn CBR. Aanvragen van het certificaat veiligheidsadviseur kan alleen als u geslaagd bent voor het examen veiligheidsadviseur.

Nu aanvragen certificaat veiligheidsadviseur op Mijn CBR.

  1. Klik op de oranje knop Afronden aanvraag VHAD
  2. Klik op Start
  3. Volg alle verdere stappen zoals aangegeven

Als u in het buitenland woont of om andere redenen geen DigiD heeft, dan kunt u het certificaat veiligheidsadviseur aanvragen via het aanvraagformulier. Vul het formulier in en stuur het naar het CBR. U ontvangt binnen twee weken na het examen uw certificaat.

Vrijstelling mogelijk?

Bij geen van deze voorwaarden is vrijstelling mogelijk.