Code 95 behouden

Nascholing

Waar kan ik nascholingscursussen volgen?

Nascholing kan worden gevolgd bij opleiders die de nascholingscursus door CBR heeft laten certificeren. Van de 35 uur nascholing moet minimaal één cursusdag een praktijktraining zijn. Download hier de overzichten met de gecertificeerde nascholingscursussen:

In de overzichten kunt u zoeken op opleider, plaats of cursus. De nascholingscursussen hebben allemaal een code. Bij theorie-cursussen begint de code met een U. Bij praktijktrainingen begint de code met een W.

Voor hoeveel uur de nascholingscursus telt, staat tussen haakjes achter de cursuscode. Zo staat een 1 voor één dag (7 uur). Een 2 voor twee dagen (14 uur), enzovoort.

Aandachtspunten volgen nascholingscursus

De uren van de gevolgde nascholingscursussen tellen alleen mee als de cursus door CBR is gecertificeerd en als de gevolgde uren door uw opleider bij het CBR geregistreerd zijn. Laat uw opleider dus op tijd weten dat u de cursus wilt laten meetellen voor de nascholing. Uw opleider meldt u dan bij ons aan en houdt bij of u tijdens de hele cursus aanwezig bent geweest.

Op de dag van de nascholingscursus gelden de volgende aandachtspunten:

  • Neem uw identiteitsbewijs mee.
  • Als u deelneemt aan een praktijktraining, neem dan ook uw geldige rijbewijs mee. Het rijbewijs moet passen bij het voertuig waarmee u tijdens de cursus gaat rijden.
  • Zorg ervoor dat u op tijd bent. Als u te laat bent, telt de cursusdag niet mee voor de nascholing.
  • Teken aan het begin én aan het einde van de cursusdag de presentielijst.

Controleer na vijf werkdagen op Mijn CBR of de door u gevolgde nascholingscursus geregistreerd is. Staat uw cursus er niet op? Neem dan contact op met uw opleider.

Nascholing volgende nascholingsperiode

Vanaf de onderstaande data kunt u beginnen met het volgen van nascholingscursussen voor de volgende nascholingsperiode:

  • U kunt 5 jaar voor het verlopen van uw code 95 beginnen met het volgen van nascholing
  • Als u rijbewijs C en D heeft met verschillende einddata code 95, hanteer dan de dichtstbijzijnde einddatum min 5 jaar.
feedback