Code 95 behouden

Gevolgde nascholing

Overzicht gevolgde nascholingsuren

Wilt u weten hoeveel nascholingsuren u heeft gevolgd? Log dan in met uw DigiD op Mijn CBR - Resultaten en klik onder Diploma's, certificaten of documenten op Download Resultaten. Heeft u geen DigiD? Vraag dan een overzicht van uw gevolgde nascholingsuren op via het aanvraagformulier:

Aanvraagformulier overzicht nascholingsuren code 95

Staat de door u gevolgde cursus niet op Mijn CBR? Neem dan contact op met uw opleider.

35 uur nascholing gevolgd en nu?

Als u alle 35 nascholingsuren heeft gevolgd, stuurt het CBR automatisch een Verklaring van nascholing (VVN) naar de RDW. U ontvangt hiervan per mail bericht van het CBR. Het is daarom belangrijk dat uw opleider bij het aanmelden van nascholingscursussen uw huidige emailadres invult.

Als u een bericht van het CBR heeft ontvangen, kunt u bij de gemeente de code 95 op het rijbewijs verlengen met 5 jaar. In veel gevallen lopen de geldigheidsdatum van het rijbewijs en code 95 niet gelijk.

Let op: zodra u de code 95 op uw rijbewijs heeft staan, kunt u weer beginnen met de opbouw van nieuwe nascholingsuren. Nascholingsuren die u volgt in de periode tussen het behalen van de VVN en het bijschrijven van de nieuwe code 95 én nascholingsuren die meer dan 5 jaar voor verloop van uw code 95 worden gevolgd, zullen vervallen.

Voor het bijschrijven van de code 95 op een geldig rijbewijs heeft u geen Gezondheidsverklaring nodig.

Kijk op de website van Rijbewijs voor hulp bij het bepalen van het moment van vernieuwing van uw rijbewijs en het verlengen van code 95.

Meer nascholing gevolgd dan nodig

Als u meer nascholingsuren heeft gevolgd dan de verplichte 35 uur, vervallen deze extra uren. U kunt deze extra uren niet opsparen voor een volgende nascholingsperiode.