Code 95

Branche-informatie code 95

Praktijktrainer Nascholing (PTN)

De houder van het Praktijktrainer Nascholing-certificaat (PTN-certificaat) mag aan de medewerkers van het bedrijf waar hij/zij werkt, praktijktrainingen geven die meetellen voor de nascholing voor code 95. Het PTN-certificaat is gekoppeld aan de persoon én aan het transportbedrijf waar de praktijktrainer werkt en geldt alleen voor trainingen aan medewerkers binnen het bedrijf. Het PTN-certificaat is vijf jaar geldig.

November 2018
Let op! Het PTN-certificaat is onderdeel van een wijziging in de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM). Het is pas mogelijk het PTN-certificaat te behalen als deze wetswijziging klaar is. Omdat er nu geen wettelijke basis is voor het PTN-certificaat is het op dit moment niet mogelijk om nieuwe certificaten aan te vragen en af te geven. Wanneer dit weer kan is nog niet bekend. Wij houden u via onze website op de hoogte. Trainers die al in het bezit zijn van een PTN-certificaat mogen het certificaat tot nader bericht blijven gebruiken.

Jaaroverzicht gevolgde nascholing

Benieuwd hoeveel nascholingscursussen er al gevolgd zijn? Bekijk de aantallen nascholingscursussen van de afgelopen jaren.

Organisaties: wie doet wat?

Verschillende organisaties spelen een rol rond de Richtlijn vakbekwaamheid en code 95. Kies hier bij welke organisaties u terecht kunt voor meer informatie.

feedback