Kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart

Verlengen kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart

Het kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart is geldig voor een periode van 5 jaar. Deze moet tijdig verlengd worden. Bent u in het bezit van een geldige verklaring van een gecertificeerde opleider van de ILT en verloopt deze op korte termijn? Dan moet u een opfriscursus doen of een examen bij een gecertificeerde opleider. Vervolgens kunt u uw verklaring omwisselen voor een kwalificatiecertificaat bij het CBR. U kunt kiezen tussen een EU of CCR kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart.

De kosten voor een vernieuwing zijn € 32,10

Aanvraagformulier kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart

U kunt het aanvraagformulier digitaal invullen, opslaan en printen. U stuurt het formulier naar klantenservice.ccv@cbr.nl of per post naar::

CBR divisie CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk

Vervolgens ontvangt u een brief met betalingsgegevens. Na verwerking van de betaling krijgt u een e-mail waarin staat dat u het kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart kunt downloaden op Mijn CBR. Als u niet over een DigiD beschikt, wordt het document naar uw e-mailadres verzonden.

Aanvraag kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart

Recente pasfoto

De pasfoto komt op het kwalificatiecertificaat. Schrijf uw naam en geboortedatum op de achterkant van de pasfoto.

EU of CCR?

CCR staat voor Centrale Commissie voor de Rijnvaart. Deze commissie telt vijf lidstaten: Duitsland, België, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. Niet alle landen in de CCR zijn ook onderdeel van de Europese Unie, zoals Zwitserland. Vandaar dat er twee verschillende kwalificatiecertificaten uitgegeven kunnen worden, één van de EU en één van de CCR. Beide kwalificatiecertificaten hebben dezelfde waarde. Bij de aanvraag kun u kiezen voor een EU of een CCR kwalificatiecertificaat.