Kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart

Eerste aanvraag kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart

Als u voor de eerste keer een kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart aanvraagt, moet u aan onderstaande voorwaarden voldoen. U kunt kiezen tussen een EU of CCR kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart. Het kwalificatiecertificaat heeft een geldigheid van vijf jaar. De kosten voor een eerste aanvraag van het kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart zijn:

€ 64,30

Aanvraagformulier kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart

U kunt het aanvraagformulier digitaal invullen, opslaan en printen. U stuurt het formulier naar klantenservice.ccv@cbr.nl of per post naar:

CBR divisie CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk

Vervolgens ontvangt u een brief met betalingsgegevens. Na verwerking van de betaling krijgt u een e-mail waarin staat dat u het kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart kunt downloaden op Mijn CBR. Als u niet over een DigiD beschikt, wordt het document beveiligd naar uw e-mailadres verzonden.

Aanvraagformulier kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart

Certificaat

U moet in het bezit zijn van het certificaat deskundige voor de passagiersvaart, dat is uitgegeven door een opleider die is gecertificeerd door ILT/CBR. Bij uw aanvraag stuurt u een kopie van dit certificaat mee.

Recente pasfoto

De pasfoto komt op het kwalificatiecertificaat. Schrijf uw naam en geboortedatum op de achterkant van de pasfoto.

Minimum leeftijd

Voor het aanvragen van een kwalificatiecertificaat deskundige voor de passagiersvaart moet u minimaal 18 jaar zijn.

Vrijstelling mogelijk?

Er zijn geen vrijstellingen mogelijk.

EU of CCR?

CCR staat voor Centrale Commissie voor de Rijnvaart. Deze commissie telt vijf lidstaten: Duitsland, België, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. Niet alle landen in de CCR zijn ook onderdeel van de Europese Unie, zoals Zwitserland. Vandaar dat er twee verschillende kwalificatiecertificaten uitgegeven kunnen worden, één van de EU en één van de CCR. Beide kwalificatiecertificaten hebben dezelfde waarde. Bij de aanvraag kun u kiezen voor een EU of een CCR kwalificatiecertificaat.