ADN-verklaring

Vernieuwen ADN-verklaring

Voorwaarden vernieuwen ADN-verklaring

Een ADN-verklaring is vijf jaar geldig. Als u deze herhalingscursus binnen een jaar voor het verlopen doet, dan wordt uw verklaring met vijf jaar verlengd. Doet u de cursus al eerder, dan krijgt u een volledig nieuwe einddatum. Als u uw ADN-verklaring wilt verlengen moet u aan onderstaande voorwaarden voldoen. De kosten voor een ADN-verklaring zijn:

€ 34,55

Aanvraagformulier vernieuwen ADN-verklaring

Aanvraagformulier ADN-verklaring verlengen

U kunt het aanvraagformulier digitaal invullen, opslaan en printen. U stuurt het formulier naar:

CBR divisie CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk

Vervolgens ontvangt u een brief met betalingsgegevens. Na betaling stuurt het CBR de ADN-verklaring binnen twee weken naar u toe.

Herhalingscursus ADN Basis

Om de verklaring te verlengen moet een herhalingscursus gevolgd worden bij een door het CBR erkende opleider en moet men slagen voor de eindtest die na afloop van de cursus wordt afgenomen. Deze eindtesten worden door de opleiders samengesteld en afgenomen. Alleen een opleidingsinstituut dat door het CBR erkend is om ADN-opleidingen te verzorgen, mag de eindtesten ADN afnemen.

Herhalingscursus ADN Basis

Een originele of kopie verklaring van vaartijd

Als u een gas- of chemieverklaring aanvraagt, moet u een originele of kopie verklaring van vaartijd meesturen. Uit deze verklaring moet blijken, dat u in de periode van twee jaar vóór de examendatum of twee jaar na de examendatum, minimaal één jaar werkzaamheden heeft verricht aan boord van respectievelijk een type G of een type C schip. Deze verklaring wordt afgegeven door de SAB te Rotterdam. Voor de voorwaarden van afgifte, zie Stichting Afvalstoffen Binnenvaart.

Als u voor de aanvraag voor verlenging geen vaartijd kunt aantonen, dan moet u een bewijs van de herhalingscursus gas en/of chemie meesturen.

Vrijstelling mogelijk?

Voor geen van de voorwaarden is vrijstelling mogelijk.