ADN-verklaring

Eerste afgifte ADN-verklaring

Voorwaarden 1e afgifte ADN-verklaring


Als u voor de eerste keer een ADN-verklaring aanvraagt moet u aan onderstaande voorwaarden voldoen. U moet ten minste 18 jaar oud zijn. De kosten voor een ADN-verklaring zijn:

€ 66,60

Aanvraagformulier

U kunt het aanvraagformulier digitaal invullen, opslaan en printen. U stuurt het formulier naar:

CBR divisie CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk

Vervolgens ontvangt u een brief met betalingsgegevens. Na betaling stuurt het CBR de ADN-verklaring binnen twee weken naar u toe.

Aanvraagformulier ADN-verklaring 1e aanvraag

ADN-diploma's

U moet minimaal 1 van de eerste drie onderstaande diploma's hebben om uw ADN-verklaring aan te kunnen vragen. U kunt uw ADN-verklaring uitbreiden met de vermelding Chemie en Gas.

ADN-diploma DrogeladingschepenADN-diploma TankschepenADN-diploma Drogelading- / tankschepenADN-diploma ChemieADN-diploma Gas

Een originele of kopie verklaring van vaartijd

Als u een gas- of chemieverklaring aanvraagt, moet u een originele of kopie Verklaring van vaartijd meesturen. Uit deze verklaring moet blijken, dat u in de periode van twee jaar vóór de examendatum of twee jaar na de examendatum, minimaal één jaar werkzaamheden heeft verricht aan boord van respectievelijk een type G of een type C schip. Deze verklaring wordt afgegeven door de SAB te Rotterdam. Voor de voorwaarden van afgifte zie Stichting Afvalstoffen Binnenvaart.

Vrijstelling mogelijk?

Bij geen van deze voorwaarden is vrijstelling mogelijk.