Binnenvaart

Specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien

De specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien wordt bijgeschreven op het EU kwalificatiecertificaat schipper. U heeft een specifieke vergunning voor grote konvooien nodig als u vaart met:

  • Een duwstel waarbij het product van de totale lengte en totale breedte van de geduwde vaartuigen 7.000 m² of meer bedraagt.

De specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien kunt u niet in Nederland behalen. U kunt deze specifieke vergunning dan ook niet bij het CBR aanvragen. Wel kunt u de specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien in het buitenland behalen door middel van vaartijd (180 vaardagen als begeleider van een groot konvooi). Deze vergunning kan het CBR bijschrijven op uw EU kwalificatiecertificaat schipper.

Om de specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien bij te kunnen schrijven moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent in het bezit van het diploma RKM/AB of het EU kwalificatiecertificaat schipper of een geldig groot vaarbewijs A/B.
  • U heeft de specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien in het buitenland behaald en aangevraagd.

De kosten voor de aanvraag van het EU-kwalificatiecertificaat schipper + bijschrijving van de specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien zijn:

€ 64,30

De kosten voor de bijschrijving van de specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien op een reeds afgegeven EU-kwalificatiecertificaat schipper zijn:

€ 32,10

Aanvraagformulier specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien

U kunt het aanvraagformulier digitaal invullen, opslaan en printen. U stuurt het formulier naar:

CBR divisie CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk

Vervolgens ontvangt u een brief met betalingsgegevens. Na verwerking van de betaling krijgt u een e-mail waarin staat dat u het EU-kwalificatiecertificaat met de specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien kunt downloaden op Mijn CBR. Als u niet over een DigiD beschikt, wordt het vaardocument naar uw e-mailadres verzonden.

Aanvraag EU-kwalificatiecertificaat schipper en/of bijschrijving specifieke vergunningen

Recente pasfoto

De pasfoto komt op het kwalificatiecertificaat schipper. Schrijf uw naam en geboortedatum op de achterkant van de pasfoto.

Buitenlands kwalificatiecertificaat schipper

Heeft u een kwalificatiecertificaat schipper dat in het buitenland is afgegeven en wilt u hierop een specifieke vergunning laten bijschrijven? Stuur dan een kopie van uw kwalificatiecertificaat schipper mee met de aanvraag.

Geldigheidsduur

De geldigheid van de specifieke vergunning voor het varen met grote konvooien hangt samen met de geldigheid van het EU kwalificatiecertificaat schipper waar het op bijgeschreven staat.

Vrijstelling mogelijk?

Nee, voor de genoemde voorwaarden is geen vrijstelling mogelijk.