Diploma's Binnenvaart

Aspirant Schipper

Het diploma Aspirant Schipper Binnenvaart is voor kandidaten die niet genoeg vaartijd hebben om het diploma Schipper Alle Binnenwateren (AB) of het diploma Rivieren, Kanalen en Meren (RKM) te halen. 

  • Als u na het halen van het diploma Aspirant Schipper Binnenvaart het diploma Schipper Rivieren, Kanalen en Meren wilt halen, moet u vaartijd opbouwen en aanvullend het examen Navigatie 1 doen.
  • Als u na het halen van het diploma Aspirant Schipper Binnenvaart het diploma Schipper Alle Binnenwateren wilt halen, moet u vaartijd opbouwen en aanvullend de examens Navigatie 1 en Navigatie 2 doen.

Voorwaarden Diploma Aspirant Schipper Binnenvaart

Voor het diploma Aspirant Schipper Binnenvaart moet u binnen twee jaar slagen voor de onderstaande examens. Het maakt niet uit in welke volgorde u de examens doet.Kennis Vaarwater (BVKV) Laden en Lossen (BVL) Reglementen 1 (BVR) Reglementen 2 (BVR2)Veiligheid en Milieu (BVVM)Kennis Schip en Motorkennis (BVKSM)Dit examen bestaat uit twee onderdelen. Deze onderdelen kunt u alleen los van elkaar afleggen als u vrijstelling hebt of het diploma Ondernemer in de Binnenvaart wilt behalen.

Opleiders

Er zijn verschillende opleiders die een opleiding voor het diploma aspirant schipper aanbieden. Het CBR geeft geen informatie over deze opleiders.

feedback