menu sluit

Hoe kan ik rijden met...

Een serie video's over de mogelijkheden en uitdagingen van rijden met een aandoening

Hoe kan ik rijden met...
CBR aandoeningen

“De meeste mensen met een aandoening kunnen veilig blijven deelnemen aan het verkeer. Maar niet altijd. Soms mag u helemaal niet meer rijden en soms alleen onder voorwaarden. Ik bespreek in een serie video’s de uitdagingen en oplossingen met verschillende patiënten, artsen en mantelzorgers. Rijdt u met me mee?”

Waar moet u op letten als u of uw omgeving te maken krijgt met een aandoening die de rijgeschiktheid beperkt? Aan de hand van een serie video’s helpen we u op weg. Zo vertellen ervaringsdeskundigen hoe het voor hen is om te rijden met een aandoening, maar ook welke invloed dit heeft op hun omgeving en welke rol het CBR hierbij speelt. Bekijk hieronder alle afleveringen.

Hartziekte
Rijden met een hartziekte

Aflevering 1: Weer de weg op met een hartaandoening

Welke impact heeft een hartziekte op uw leven en uw rijvaardigheid? In deze aflevering staan we stil bij het verhaal van Jos, die ondanks zijn hartaandoening, toch veilig autorijdt. Ook praten we met Ruud Bredewoud, Hoofd Medische Zaken van het CBR over de mogelijkheden van rijden met een hartziekte.

Alzheimer
De weg op met Alzheimer

Aflevering 2: Uw partner mag toch rijden met een aandoening, maar uw zorgen blijven...

In deze aflevering spreken we Monique. Haar man Rob kreeg een aantal jaar geleden de diagnose Alzheimer. Dit was niet alleen belastend voor hem, maar ook voor Monique. Haar man mag namelijk nog steeds autorijden en dat baart Monique soms wel eens zorgen. Ook bespreken we de mogelijkheden en uitdagingen van rijden met Alzheimer met Ruud Bredewoud, Hoofd Medische Zaken van het CBR en Wiebo Brouwer, oud-hoogleraar en Neuropsycholoog.

Binnenkort meer afleveringen
Binnenkort meer afleveringen.

Binnenkort meer afleveringen...

Momenteel zijn we bezig met de opnames voor nog meer video en podcast aflevering over rijden met een aandoening. Houd deze pagina, onze sociale media en podcastplatformen in de gaten voor de laatste updates!